fredag den 30. december 2011

Fra klædeskab til hyggekrog

Ombygningsprojektet har efterhånden været klart længe, men der har været så meget andet sjovt at vise frem i juleperioden :-)

Resultatet er blevet meget bedre end forventet - det er faktisk en superduperudnyttelse af en ellers ganske så ubrugbar plads, som nu betyder, at vi faktisk har plads til to voksensenge på det lille værelse med de skrå vægge.

Heldigvis er Emma og Kalle lige så glade for ombygningen og deres dertilhørende nye store senge, som vi voksne er (lige bortset fra den aften, hvor Emma faldt ned af sengen i søvne og fik en revne i kravebenet - hun har stadig ondt i skulderen, bl.a. fordi hun efterfølgende er faldet ned fra en stol i køkkenet og fra sofaen i kælderen... Spørg mig lige, om jeg havde lyst til at tude lige så højt som hende hver gang???).

Specielt Kalle elsker sin hyggekrog (for det er nemlig ham, der er så heldig at sove i den varme, gule skov). Og selvom mit skab er blevet mindre, er det også blevet mere overskueligt og brugbart - og så har jeg jo fået en grund til at få ryddet op og sorteret og smidt ud :-)

Her får I en lille billedkavalkade af ombygningen. Tapetet har jeg genbrugt på skufferne på Emmas seng for at skabe sammenhæng i rummet. Jeg har stadig flere idéer og projekter til rummet - men man bliver vel aldrig helt færdig :-)


Billedet til højre er værelset inden hullet ind til skabet - og til venstre er nedrivningen i gang

Indkig gennem skabet til den kommende hyggekrog - og fra børneværelset

Den færdige krog uden seng
Hmm, gad vide hvor længe det holder med denne orden :-))

Mine tapetserede låger - som dog ikke er nytapetserede

onsdag den 28. december 2011

Pappas julegave

... fra Emma, Kalle & Otto. Og farverne er helt selvvalgte (altså hvem der skulle bruge hvilken farve :-)) Var der nogen, der sagde drenge- og pigefarver???? Jeg synes ellers, vi har forsøgt at undvige det, men det ligger alligevel og lurer lige om hjørnet. Og i dag er farvevalget meget bevidst - får de store en lyserød og en blå pakke, ved de med det samme hvis pakke der er hvis. Og bestik og kopper vælges bevidst ud fra farven. Heldigvis er de ikke lige så konservative, når det kommer til tøjet! Ellers havde jeg nok også fået pip....  

tirsdag den 27. december 2011

To arkæologer flytter ind...

I 1,5 time har E & K siddet dybt koncentreret og skiftevis hamret, hakket og børstet i en sten.... Jeg tror det er første gang nogensinde, at de har været så koncentrerede i så lang tid :-) Og det er selvfølgelig ikke hvilken som helst sten - for i stenen ligger der et dinosaurus-skelet gemt, som de små arkæologer skal grave frem. Det er en af årets spændende julegaver - tusind tak onkel Søren og tante Marie!mandag den 26. december 2011

De hjemmelavede julegaver

Efter nogle hyggelige juledage med hele storfamilien samlet, er det nu helt rart at være alene igen. Lige så hyggeligt det er at have alle disse skøre, skønne mennesker i huset, lige så skønt er det, når der igen er stilhed efter stormen. Så jeg vil læne mig tilbage i sofaen og mumse på endnu en håndfuld af alle de julegodter, jeg ikke burde spise - og glo på et eller andet dumt på TV uden at behøve bekymre mig om julemad, julegavefremstilling eller julepynt.

Og nu er julegaverne jo pakket op og kan vises frem på bloggen - så her kommer et par billeder :-)

Gymnastikpose til Kalle

Gymnastikpose til Emma

Slange til Otto

Nulrefant til min lille niece på 1,5 måned

Pude nr. 1 til min mor

Pude nr. 2 til min mor

lørdag den 24. december 2011

Glædelig jul!

Julefreden har nu sænket sig over det lille hjem, og stor som lille sover. Jeg nyder de sidste stille minutter af dette års juleaften og glæder mig over en dag og aften sammen med min dejlige familie. Jeg føler mig så utroligt taknemmelig over alt det jeg har - og sender en varm tanke til verden udenfor mine trygge vægge.

Glædelig jul til alle!

Vi er heldige - julemanden kom igen i år og havde masser af pakker med. To lidt forsigtige
og meget spændte børn tog imod gaverne - og vi bød selvfølgelig på en lille én til nissefar,
som jo stadig havde en lang aften foran sig....

onsdag den 21. december 2011

Hjemmelavede julegaver - ærteposer

Der er gang i julemandens værksted disse dage. Og shhh....den slags skal jo være meget, meget hemmeligt...

Men en af gaverne kan jeg vist godt vise frem her - det er nemlig et sæt ærteposer til Otto, og han læser jo ikke bloggen :-) Halvdelen af dem er fyldt med tørrede ærter, mens den anden halvdel er fyldt med hvedekerner. Eneste minus er jo så, at de ikke kan vaskes, men så må de bare holde så længe de ser ok ud.

Et alternativ til ærterne er et vaskbart granulat, der kan købes i bl.a. stofforretninger, men det havde jeg ikke lige på lager :-) Og det der med at vente - det er jeg altså ikke så god til. Utålmodig og i konstant tidsnød - that's me :-))

tirsdag den 20. december 2011

Stakkels Emma!

Søndag aften lød der pludselig et brag efterfulgt af hulkende gråd fra overetagen. Stakkels Emma var trillet ud af sengen (heldigvis en helt almindelig seng) og landede helt forkert på venstre skulder, så hun nu har fået en revne i kravebenet… Så føler man sig virkelig som en god forælder, der har købt ny fin stor seng men ikke sørget for en sengehest. Heldigvis hjalp det lidt at få lov til at spise popcorn og slik foran en god film efter et tappert lægebesøg. Og straks efter lægebesøget kørte pappa til IKEA og købte sengehesten, så fremover skulle damen gerne blive liggende på sin plads.... 

Damen er heldigvis ved godt mod igen og nyder at hygge alene hjemme med pappa i dag...
Og med det fine julekort af søde grandfætter August :-)

søndag den 18. december 2011

Juletræ og børnejulekrea #7

Det har været en skøn juleweekend! Arbejdsjulefrokost, juletræsfældning, julepyntning, kagebagning og endda en gang sne, som desværre smeltede inden den ramte jorden. Men det 'lugtede' da lidt af julesne :-)

Lørdag stod den på juletræsfældning, som blev en rigtig hyggelig familiebegivenhed. Farmor, farfar, farbror Mats, onkel Søren og tante Marie var alle med, så efter fældningen tog vi til en sø og grillede pølser og brød i kulden. Lørdag aften stod i julepyntehyggens tegn og specielt juletræet blev pyntet med stor entusiasme.

Da jeg vågnede i morges var farmor i fuld gang med at bage pepperkakor sammen med E og K (ikke dårligt at vågne til duften af pepperkakor og kaffe ;-)) Stadig i nattøj fandt ungerne julekreasagerne frem, så vi kunne lave nogle flere juleophæng til juletræet (det er ellers ikke fordi der mangler noget på træet, men der kan jo altid blive plads til lidt mere ;-))).

Kuglerne er lavet af piberensere og pyntet med skum, glimmer og pomponer (eller hvad de nu hedder). Og blev med stor stolthed hængt op på træets grene :-)
fredag den 16. december 2011

Højt fra træets ternede top, stråler maskingtapen...

Så er der gået juletræ i den. Ikke et juletræ af den ægte, grønne, granduftende slags, men juletræer i flertal af den mere farverige, klistrende art. Det rigtige juletræ skal vi først hente i morgen.

Jeg har ellers haft lidt svært ved at finde på steder at klistre til med maskingtapen, selvom jeg er vild med materialets muligheder. Men her kommer tapen da virkelig til sin ret (selvom den grønne farve er lidt off på disse billeder). Juletræerne kunne også sagtens tænkes klistret på karton som julekort, på spejle, bilen eller måske noget helt andet??? :-)

Juletræerne er klippet efter en skabelon af karton og plastlomme, som er limet sammen. På plastsiden har jeg sat maskingtapestrimlerne fast, klippet det hele til og siden pillet tapen af igen og sat den op på vinduet. Uden plastik får man fnuller fra kartonet på tapet, så det ser 'beskidt' ud.

Jeg forsøgte først at klippe direkte mod vinduet, men det blev piv-skævt... Så det blev den lidt omstændige metode i stedet. Men måske har du et godt tip til en lettere måde at gøre det på?

Og så siger vi ikke noget om de beskidte vinduesglas bag tapen, vel? :-)torsdag den 15. december 2011

En hurtig værtindegave

Hyacinten er en af mine favoritblomster ved vintertid. Og i et par gamle majsdåser beklædt med fint papir er det en perfekt værtindegave.

Majsdåserne (eller en anden dåse) er her beklædt med papir fra Søstrene Grene, der er limet på med laklim både under og ovenpå - så holder det bedre. Og det kunne lige så godt have være tapet eller stof, der var blevet brugt.


onsdag den 14. december 2011

Drillenisse i topform!

Vores drillenisse har været rigtigt fræk i nat.... Da vi vågnede her til morgen, havde han lavet en lang, lang kæde af børnenes bluser, som gik hele vejen fra bluseskuffen på øverste etage ned ad trappen, gennem hallen, køkkenet og spisestuen ind i stuen, hvor den sluttede i sofaen hos Martins gamle nisse. Og bag nissen lå 3 små pakker fra pakkekalenderen... Behøver jeg skrive, at begejstringen var stor???

Tidligere har han lavet et pebernødsspor, dekoreret med toiletpapir på E&Ks værelse, byttet om på deres dyner, hældt LEGO under dynerne, farvet mælken rød, bygget et tårn af deres møbler og hængt nattøjet op i vinduet.... Hvad mon han finder på næste gang?????tirsdag den 13. december 2011

Lucia, stjärngossar, nisser og pepperkaksgubbar

Traditionen tro har vi været til Lucia-optog på dagis i dag med alle tre børn - først Otto som "stjärngosse" (hvad mon det hedder på dansk?) og bagefter Emma og Kalle, der var hhv. Lucia og stjärngosse.

Stjärngossarne er en gammel nordisk tradition, der oprindeligt ikke havde noget med Lucia at gøre, men var en folkelig dramatisering af Jesus fødsel, en slags krybbespil. I nyere tid er de i stedet blevet en del af Lucia-optoget for at få plads til drengene i Lucia-optoget. Og de er altså bare så søde at se på med deres hvide hatte og stjerner. Det samme er Pepperkaksgubbarna og nisserne, som også er en måde at få drengene ind i optoget. Og det er jo ganske perfekt - og en sjov og hyggelig tradition!

Farmors lussekatter er helt utroligt gode - her i en moderniseret version med marcipanfyld!

Dagis' genbrugsjuletræ - med genbrugspynt!

mandag den 12. december 2011

Børnejulekrea #6 - Julelygter


Når det er mørk og koldt ude, er der ikke meget der slår levende lys i fine lysestager. Med et par små glas, almindelig lim, sukker og glimmer kan du lave de fineste små fyrfadsjulelygter, der sender tankerne i retning af kælketure, sne og vinterhygge. Og lægger man et par glimmerstjerner eller andet det glimter i sukkeret, bliver de ekstra fine.

Bland sukker, glimmer og evt. stjerner i en bunke. Smør lim på siderne af glasset (her er det babymadsglas), rul det i sukkerblandingen og lad tørre.

Hurtigt, nemt og sjovt at lave!

Lysestagerne tåler ikke fugt pga. sukkeret, så de skal stå indenfor. 


søndag den 11. december 2011

Hjemmelavede julegaver for børn #2

Jeg har i flere år drømt om at holde dansk julefrokost for vores svenske venner og har nu endelig taget mig sammen til at gøre noget ved det. Så de sidste dage har den stået på alskens juleforberedelser, og i går var der fest. Det var så hyggeligt at introducere en dansk tradition på den anden side af sundet :-)

Lidt kreativt har der dog også været tid til. Pakkerne til Frejvalds julegaveprojekt er blevet klar, og så er vi i fuld gang med at lave julegaver til familien. Og det skal jo være lidt hemmeligt! Men her kommer altså alligevel et lille kig til inspiration - så kære familiemedlemmer, skynd jer at klikke væk fra denne side :-))

Bordskånere af filtkugler er lette at lave og en flot og brugbar gave. Filtkuglerne har vi fundet hos Søstrene Grene (og vi er absolut ikke de eneste, der har fået den idé - sidst jeg var der, var der ingen tilbage i de klare farver) og kan også bruges til armbånd, halskæder, ophæng etc. Derudover skal du bruge nål og tråd - vi har brugt en fiskesnøre, men anden tråd kan også bruges, så længe det er af en stærk kvalitet. Det kan være lidt svært at trække nålen gennem filtkuglerne - et trick er at hive med en lille smykketang, som får bedre fat om den glatte nål end to fingre gør.

Træk kuglerne på snoren, afslut med et råbåndsknob og voila, din julegave er klar :-)

torsdag den 8. december 2011

Emmas julenederdel

Jeg nåede lige at få julenederdelen til Emma gjort klar, inden jeg blev familiens 4. offer for en meget ondsindet vintermaveinfluenza.... Er absolut ikke noget at ønske sig. Heldigvis er vi alle ved at være på højkant igen.

Af samme grund har nissen ikke været så meget om sig - måske fik han et skud sygdom med på vejen? Men lidt ballade har han dog lavet - i går tog han børnenes natlamper og sovedyr, som heldigvis kom tilbage igen som tak for et par pepparkakor. Og i morges havde han gemt kalenderpakkerne i flyverdragterne. Og byttet tusserne ud med nissetusser, som ændrede farve ved brug - sort blev f.eks. til rød, når man malede ovenpå med en hvid tus. Meget mærkeligt!!

Tilbage til julekjolen - det er endnu en nederdel med sving i, som denne gang er lavet af en gammel rød juledug :-) Bliver tøsen ikke den sødeste lille nissepige?


onsdag den 7. december 2011

Et ægte pirateventyr!

"Silja vågnede med en helt særlig følelse i maven. Først vidste hun ikke hvorfor, men så gik det op for hende. Det var 1. december!! Hurra! Silja elskede jul! Hun åbnede døren og trådte ind i gangen, hvor der allerede var pyntet op med julepynt overalt....." 

Sådan starter julekalenderen om et ægte pirateventyr, som min bror har produceret sammen med en veninde. Og ja, dette er absolut en reklame, men af den helt personlige slags. For vi følger nemlig slavisk med i julekalenderen herhjemme og venter med spænding på et nyt afsnit af den spændende historie hver dag.

Julekalenderen læses højt på din telefon og kan købes som app til iPhone her...
PS. Den findes også på svensk :-)

tirsdag den 6. december 2011

Hjemmelavede julelys

Inspireret af Badut har vi været i gang med at lave gelélys med glimmer og stjerner i smukke, gamle kopper fra den lokale genbrugs. Får du lyst til at lave dine egne lys af f.eks. gamle lysestumper, så klik videre her... 

Geléen kan bl.a. købes i Panduro (vejledning medfølger), og prisen er lidt pebret - men lysene brænder til gengæld ganske længe. Og vil du dekorere med andet end glimmer og stjerner, så er det frit frem at lade fantasien løbe - tænk dog på, at det helst ikke må kunne brænde og hold godt øje med lysene (og det skal man jo egentlig altid).

Lysene kan laves sammen med børn, men pas på, geléen bliver meget varm.

God fornøjelse!mandag den 5. december 2011

Hjemmelavede julegaver for børn #1

Denne er lidt af en genganger herhjemme - men man kan jo aldrig få for mange karklude :-) Og så kan selv meget små børn være med (vi lavede dem også, da Emma og Kalle var godt 2 år - og denne gang har Otto på 15 måneder været med). Det er en let og meget børnevenlig julegaveide - og så er det en gave, der kan bruges og smides væk, når den ikke er pæn længere - hvilket jeg er en stor fortaler for (altså hjemmelavede gaver, der godt må bruges :-))).

Du skal bruge helt almindelige karklude fra supermarkedet - enten hvide eller farvede afhængigt af smag og behag - og et par tekstiltusser. Og så er det ellers bare til at lade de små kunstnere gøre deres med tusserne. En variant kunne også være at lave farvetryk med tekstilfarve - f.eks. æbler, snoede reb eller mønster skåret i kartofler. Tegn, pak ind og giv væk :)))

søndag den 4. december 2011

Børnejulekrea #5 - julepynt af papirler

At lave julepynt af Silkis Papir-ler faldt lige i banditternes smag - som Kalle sagde "Mamma, det är bra du har så roliga grejer (sjove ting) vi kan göra" (og så smeltede mit hjerte....). Og sjovt var det - lidt som at bage brunkager eller lege med modellervoks :-)

Papirleret er købt i Panduro, og så har vi brugt kageforme, bogstavsstempler og rød satinbånd til ophængningen.


lørdag den 3. december 2011

Børnejulekrea #4 - Pimpet tændstikæske

Der bliver brugt utroligt mange tændstikker i denne søde juletid. Men en tændstikæske er ofte lidt af en kedelig sag at se på - så hvorfor ikke lave en klassiske pimpning af dem? Sjovt at lave med børn og skønt at se på bagefter!

Emma og Kalle har pimpet et par store tændstikæsker med karton, lim, grødris og knapper. Ideen til motivet og ingredienserne er tyvstjålet fra denne fine blogs julekort, men i stedet for kortene har vi klistret hele molevitten på tændstikæskerne. Og hvem kunne ikke tænke sig at pryde sin kaminhylden med denne fine æske i stedet for Tordenskjold?Ideen kan jo faktisk også bruges til andre typer kort