tirsdag den 21. maj 2013

Spis din have - Skvalderkålspesto

Skvalderkål står uden tvivl ikke højest på haveelskerens ønskeliste. Men når den lille stridige plante har fået fodfæste i haven, kan man jo ligeså godt udnytte dens spiselige kvalitet i madlavningen.

I forgårs lavede vi en skvalderkålspesto, der blev brugt som base i bruschetta med feta og tomat. Overraskende lækkert! Så nu får skvalderkålen nok lov til at blive endnu en sommer i min have.

Du skal bruge:
En håndfuld skvalderkål (de unge, blanke, lysegrønne planter)
En håndfuld basilikumblade
Saften fra en halv citron
En håndfuld usaltede cashewnødder
Et fed hvidløg
Olivenolie (1/2-1 dl, tror jeg)
Salt og peber

Alle ingredienser blendes til en cremet pesto og smages til.



8 kommentarer:

  1. Fint recept, det ska provas! :)

    SvarSlet
  2. Mon brændenælder og mælkebøtter også kan bruges:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Har faktisk aldrig prøvet - men ramsløg er også rigtigt godt til pesto.

      Slet
  3. Fin opskrift. Mælkebøtter er bedst til salat: Brændenælder kan vist godt bruges til pesto, men får en kedelig konsistens når de bliver blendet.

    SvarSlet
  4. Uh, vi har et hjørne med skvalderkål, måske det skal prøves :)

    SvarSlet
  5. Skøn opskrift! Har ikke specielt grønne fingre, men det er også den måde, at vi kommer skvalderkål til livs - super billig og dejlig pesto, tak for skriften og ha en skøn weekend når den kommer :-)

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)