Skvalderkål står uden tvivl ikke højest på haveelskerens ønskeliste. Men når den lille stridige plante har fået fodfæste i haven, kan man jo ligeså godt udnytte dens spiselige kvalitet i madlavningen.
I forgårs lavede vi en skvalderkålspesto, der blev brugt som base i bruschetta med feta og tomat. Overraskende lækkert! Så nu får skvalderkålen nok lov til at blive endnu en sommer i min have.
Du skal bruge:
En håndfuld skvalderkål (de unge, blanke, lysegrønne planter)
En håndfuld basilikumblade
Saften fra en halv citron
En håndfuld usaltede cashewnødder
Et fed hvidløg
Olivenolie (1/2-1 dl, tror jeg)
Salt og peber
Alle ingredienser blendes til en cremet pesto og smages til.
Fint recept, det ska provas! :)
SvarSletTänkte nog att den skulle passa er :-)
SletMon brændenælder og mælkebøtter også kan bruges:-)
SvarSletHar faktisk aldrig prøvet - men ramsløg er også rigtigt godt til pesto.
SletFin opskrift. Mælkebøtter er bedst til salat: Brændenælder kan vist godt bruges til pesto, men får en kedelig konsistens når de bliver blendet.
SvarSletTak for info :-)
SletUh, vi har et hjørne med skvalderkål, måske det skal prøves :)
SvarSletSkøn opskrift! Har ikke specielt grønne fingre, men det er også den måde, at vi kommer skvalderkål til livs - super billig og dejlig pesto, tak for skriften og ha en skøn weekend når den kommer :-)
SvarSlet