fredag den 31. august 2012

Sommer og efterår i en pandekage

Vi spiser mange pandekager herhjemme. Nok lidt for mange. For det er ofte en let aftensmadsløsning, når vi ikke lige har fået købt ind. Til gengæld forsøger vi at gøre dem lidt sundere med f.eks. havremælk og speltmel.

I går var pandekager ikke en nødløsning. For med frisklavet rabarber- og jordbærsyltetøj og en have fyldt med æbler, der tigger om at blive lavet til æblemos, var pandekager en absolut nødvendighed. Og mums, hvor blev de gode.


Æblemos med kanel - og rabarber/jordbærsyltetøj med vanille..... Mums!

Opskriften på de lidt sundere pandekager får du her:
4 dl. sigtet speltmel
2 dl. fuldkornsspeltmel
8 dl. havremælk
4 æg
en halv teske salt
2 spsk. olie
1 teske stødt kardemomme (kan udelades, hvis man ikke synes om kardemomme)
Margarine til stegning

Mel, salt, kardemomme og havremælk piskes sammen til en ensartet dej. Æggene tilsættes et af gangen under piskning og til sidst hældes olien i. Steges til tynde pandekager og nydes med syltetøj, sukker, honning, kanel, frugt eller hvad man nu ellers har lyst til af fyld.

Syltetøjsopskriften finder du her - det er en kær genganger hos os :-)

9 kommentarer:

 1. Pandekager mmmmmmm :P Det er længe siden vi har fået det, nu overvejer faktisk om jeg kan lave dem til morgenmad søndag, mon ikke det falder i ungernes smag?
  God weekend til dig og dine.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, pandekager til morgenmad... Det er GODT :-) God weekend, søde!
   Knus!

   Slet
 2. og mums hvor ser de gode ud. I hygger da rigtig:-)

  SvarSlet
 3. Mums!! Tak Bodil, der gjorde du det (næsten) legalt at spise mange pandekager :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, selvfølgelig er det legalt :-) Jeg hørte faktisk en diætist, der sagde at pandekager næringsmæssigt var helt ok at spise - der er jo både mælk og æg i dem.... Så spis løs, min pige..... ;-)

   Slet
 4. Hvor ser det bare godt ud(:
  1000 tak fordi du deltager i min Tante Grøn give away. Kan desværre ikke se, du er fast læser, som det kræver for at deltage, men det har med at drille engang imellem, så hvis du prøver at fjerne dig som læser og tilføje dig igen. Plejer at virke(:

  www.kreaman.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elisa, jeg har været læser gennem længere tid :-) Jeg har lige været inde og tjekke igen og kan se mit eget billede under de faste læsere :-)) Så det burde virke. Synes ofte at den driller med at hoppe lidt frem og tilbage.
   Kh Bodil

   Slet
 5. hej jeg har modtaget den mega fine pakke fra dig og sender snart en retur!

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)