lørdag den 1. september 2012

September = æblemåned

1. september.... Efterårets første officielle dag. Og æblernes måned - i hvert fald i vores have, hvor de to gamle æbletræer stolt strutter med grene, der bugner af røde og gule æbler. Spiseæbler og madæbler, som hurtigt fylder maven og fryseren.

Med alle disse æbler omkring mig er jeg nok blevet lidt æbletosset, Derfor har jeg udnævnt september til æblemåned her på bloggen. For jeg elsker æbler. Både som mad og som print. Og æbler kan jo bruges til alt muligt: madlavning (selvfølgelig), print på tekstil, til lege og til kreative sysler... 

Mindst en gang per uge kommer der derfor et æbleindlæg september igennem. For æbler er da fantastiske! Tænk bare på en god æblekage!

Har du også haven fyldt med æbler - eller skabet fyldt med æbleprints - så hæng endelig på :-) Vi kan jo kalde det en udfordring?

(Kast en kommentar herunder - eller på senere æbleindlæg - så samler jeg alle skønne æbleindlæg sammen i løbende blogindlæg. Og har du et godt tips eller en god idé til æblesjov, vil jeg også blive glad for en kommentar) 


13 kommentarer:

 1. Det jeg glæder mig allermest til er at lave og få frisk presset æblejuice.

  Hilsen Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmm, det er altså også bare godt, Gitte :-)

   Slet
 2. har også set frem i sep. elsker nyplukkede æbler de er bare SÅ meget bedre end dem man køber :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er alt hjemmedyrket og hjemmeplukket, synes jeg :-)

   Slet
 3. I skrivende stund står min saftkoger fuld af æbler. Det var æbler som ikke var helt pæne nok til bare at spise, så nu bli'r de til dejlig saft.
  Vi har frugttræer i haven, men desværre er de aldrig blevet helt gode, og jeg drømmer om en kæmpe frugtplantage med bunker af forskellige frugter. Heldigvis åbnede der for 2 år siden en frugtplantage med tilhørende butik ca. 1 km. fra os, og de sælger de skønneste æbler og pærer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Årrhhhh, det lyder altså lækkert, Pia... Æblesaft, mmm... Vores æbler er også mest til madlavning.

   Slet
 4. Ej, sikke en god idé, Bodil. Glæder mig til at kigge med. Her står september dog mest på 2 års fødselsdag ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nårrhh, tænk at han bliver så stor allerede :-)

   Slet
 5. Har desværre ingen æbletips, men ville ønske jeg havde et fint æbletræ lige som dig :-) Men jeg vil alligevel glæde mig til at følge dine æbleindlæg! KH Maria

  SvarSlet
 6. Her står den også på æbler. Mine forældre har en plantage og vi bruger æbler til juice, kager (rå og bagte) og laver æblesmør og æbleflæsk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oj, æblesmør... Det havde jeg aldrig tænkt på. Hvordan gør man?

   Slet
 7. mums - god ide med æbletema :)

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)