fredag den 24. januar 2014

Thank Goodness it’s Friday – eller lidt om hverdagstraditioner

Vi er ikke altid lige gode til at fejre de store højtider. Jo, juleaften går selvfølgelig ingen næse forbi og heller ikke midsommardagen. Og til påske vil banditterne gerne klædes ud på svensk vis som påskekællinger og banke på alle døre i nabolaget for at ’tigge’ slik. Men vi når sjældent at bage varme hveder, adventskransen er aldrig færdig til 1. advent (sidste år blev den slet ikke lavet) og de store påske- og julefrokoster er gået i glemmebogen. Det er absolut ikke et bevidst valg, vi når det bare ikke rigtigt, selvom intensionerne og lysten er nok så gode og store.

Til gengæld har vi en hverdagstradition, som vi har bidt os fast i. Hver fredag holder vi ’fredagsmys’, hvor vi spiser tidligt til en børnefilm. Det lyder måske ikke af det vilde, men hos os er det noget særligt, som hele familien glæder sig til og samles om. Vi hjælpes ad med at forberede maden, der oftest er små tapas-agtige retter (for det kan spises uden at sofaen bagefter skal køres igennem en bilvask), og spiser sammen i stuen foran fjernsynet, hvilket ellers ikke er kutyme hos os. Det er hyggeligt og betyder rigtigt meget for både børn og voksne. Fordi vi er sammen – og sikkert også fordi det er en gentagelse, en tradition.  

Skulle vi glemme det eller have andre planer, er det bombesikkert, at børnene påminder om det – og de kan til nøds acceptere, at vi flytter det til dagen efter. Men vi springer aldrig helt over.

Jeg kan rigtigt godt lide vores lille hverdagstradition, der er et samlingspunkt for hele familien. 
Har I også nogle hyggelige hverdagstraditioner?

2 kommentarer:

  1. hmm... ikke sådan rigtigt...

    Lidt ærgerligt egentligt

    SvarSlet
  2. Fredag betyder rødvin og rødebøffer (: Lyder som en skøn tradition I har jer.

    - Anne

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)