fredag den 28. december 2012

Årets hjemmelavede julegaver for børn

Den sidste hjemmelavede julegave er åbnet og præsenteret her til aften, så nu kan jeg vist godt vise dem frem her på bloggen. Som sagt er det ikke blevet til så mange i år - det er faktisk kun børnene, der (med lidt hjælp) har været i gang med to forskellige gaveidéer. Men de er til gengæld også blevet rigtigt fine!

Begge julegaveidéer er faktisk inspireret af søde Mette. Den ene idé er desuden set adskillige steder i blogland (kan desværre ikke huske de andre, ville meget gerne have linket) og var meget enkel at lave og giver det flotteste resultat.


Med træperler, lidt maling og en lædersnøre kan man lave de fineste bordskånere. Og børnene kan både være med til at male og sætte perlerne på snøren. Jeg har tapet kuglerne med malertape først for at få en rimelig lige kant. Så er de malet, har fået lov til at tørre og til sidst samlet til en fin ring på en brun lædersnøre. Og så lige afsluttet med et råbåndsknob.


Den anden gaveidé dukkede op, da jeg som tidligere vist fik den skønneste pakke med skytsengel, hæklede kugler og en porcelænsskål fra Mette (heldige mig!). Alle tre børn har malet med porcelænsmalingstusch på fade/skåle fra Søstrene Grene, som bagefter er brændt/varmet i ovnen. Meget enkelt, sødt og brugbart (jeg er altså vældigt glad for hjemmelavede gaver fra børn, der kan bruges).

11 kommentarer:

 1. To fine klassiske gaveideer som altid hitter. Jeg synes du har ret i at de allerbedste børnegaver er dem der kan bruges og børnene elsker at se deres ting i dagligt brug.

  Mine unger havde lavet de fleste af deres gaver på forhånd, Mathilde til glaskunst (hvor hun faktisk går 6 timer om ugen...), Anna i fritteren og Rasmus i sløjt og håndarbejde. Desuden malede vi fliser til bordskånere. De blev også super fine.

  Godt nytår til jer allesammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marina - og i lige måde! Lyder spændende med Mathildes glaskunst!

   Slet
 2. Sikke nogle fine sager. Bordskånerne er en super idé.

  SvarSlet
 3. Sikke en masse skønne ting der er kreeret. Er vist pænt bagud med dine indlæg. Dejlig dejlig ide med julekortene. Like like :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bettina - jeg har også aaaalt for lidt tid til at læse blogge lige nu, men må da hellere svinge forbi din med det samme :-) Godt nytår!

   Slet
 4. Genialt med de bordskånere - sådan nogle vil jeg også have så Emil og jeg skal i gang. Rigtig godt nytår og tak for dine dejlige kommentarer i 2012 - det glæder mig at du har lyst til at følge med hos mig.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 5. Tak, Betina! De er såmænd fra Søstrene Greene - men Panduro har også et godt udvalg!
  Kram!

  SvarSlet
 6. Hvilken maling har du brugt? Vil selv gerne lave nogen men tænker ikke alm akrylmaling tåler varme

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)