torsdag den 4. oktober 2012

Kastanjetid - dyr og legeting


Selvom vi kun har 400 meter mellem hjem og børnehave tager hjemturen i disse dage lang tid. For halvvejs er der adskillige store træer fyldt med efterårets brune guld. Og det kan man jo ikke gå forbi uden at fylde lommer og tasker. De glatte, brune kastanjer kan forvandles til fantasifulde dyr, smukke kranse, fine smykker, flyvende bolde og skønne dekorationer. En håndfuld kastanjer kan der kreeres og leges med i timevis - og bedst af alt: man behøver ikke de store rekvisitter for at få fine resultater. Tændstikker, piberensere, ståltråd, perler, snore osv. - alt kan bruges.

I dag og i morgen vil der her på bloggen komme nogle bud på, hvad man kan bruge de skønne kastanjer til. Dagens tema: dyr og legeting. I morgen bliver det pynt og smykker :-)

Er du også vild med kastanjer?


En klassiker - edderkoppen i spindelvævet


Denne lille engel har vist fået lidt for meget limpistols-kærlighed :-) 

Billeder og idé til de flyvende kastanjer er efter aftale lånt hos Badut - se flere af Baduts skønne billeder og idéer her

16 kommentarer:

 1. JEG elsker ihvertfald kastanjer og det var virkelig noget der blev brugt tid på i efterårsferien da jeg var barn. I mandags samlede Emil kastanjer og pga. travlhed har vi slet ikke fået lavet noget med dem, men i dag har vi aftalt at på lørdag skal vi være kreative, så det er perfekt at du kommer med inspiration nu:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, god fornøjelse! Og god weekend! Kh Bodil

   Slet
 2. Finde resultater i har lavet. Hellere for meget lim end for lidt, ikk? ;-)

  SvarSlet
 3. Spændende, det glæder jeg mig til at se. Læser pt til pædagog, så det har jeg også lavet en del af med de børn jeg har været sammen med:-)

  SvarSlet
 4. Svar
  1. Tror jeg har lavet den i picasa? Der kan man let lave billedcollager i den størrelse. Sig til, hvis du har brug for tips :-)

   Slet
 5. Hvor lyder det hyggeligt! Gad også godt have et kastanjetræ lige i nærheden :-) Er helt vild med edderkoppen med piberenserben. Den er så sej!

  SvarSlet
 6. Dejligt med ideer - tilmed nogle skønne nogle af slagsen.
  Tak, fordi du deler.

  SvarSlet
 7. Nøj hvor er de skønne alle jeres fine kastanje væsner. Jeg elsker udtrykket i den lille overlimede fyrs øjne. Nusser.

  Tak for link. Det gør mig altid glad når de ting vi viser kan bruges.

  Jeg har lige smidt en rigtig sjov kastanje ide op (og det tør jeg godt sige for det er en jeg har hittet og adopteret) og hvis ungerne hitter på noget sjovt i weekenden (og jeg ellers får det fotograferet) kommer der måske også et par kastanje indlæg mere, hvem ved?

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Marina! Jeg er vild med jeres fine kastanjeidéer, ikke mindst de seneste! Kram!

   Slet
 8. Tak Bodil, dejligt med idéer til kastanjedyr i ny fortolkning :-)De er blevet så fine, såLukas og jeg vil lade os inspirere i morgen. Knus Mette

  SvarSlet
 9. Sikken nogle skønne kastaniemænd, dem har vi selv haft meget glæde af herhjemme. Sjovt at se, hvad der kommer ud af sådan et par efterårskastanier :-) Skønt tip til boligindretning, vi har sat dem op på vores lille Amagerhylde.

  Vh Gitte

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)