søndag den 30. september 2012

Verdens bedste apple-crumble-pie

Jeg afslutter æblemåneden med en af mine allerbedste hofretter: en æble-smuldrekage. Den er testet både forfra, bagfra og på hovedet her i familien :-) Og den er SÅ god!

Smuldredej:
1,5 dl. rørsukker
1,5 dl. revet kokos
1,5 dl. havregryn
2,5 dl. hvedemel
200 gram koldt smør eller margarine (mælkefrit margarine til en vegansk version)

Fyld:
8-10 æbler
1 teske stødt kanel 
evt. lidt sukker

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Bland ingredienserne til smuldredejen. Skær æblerne i både (med skrald) og læg dem i en smurt tærteform. Strø kanel og evt. sukker over æblestykkerne. Dejen smuldres hen over æblebådene, og kagen bages midt i ovnen i ca. 25 minutter (skal være gyldenbrun). 

Nydes lettere afkølet med creme fraiche, flødeskum, råcreme eller min favorit: vanilleis.  

Opskriften på smuldredejen stammer fra min favorit-kagebog 'A piece of cake' af den svenske kok, Leila. Smuldredejens hemmelige ingrediens er den revne kokos, der virkelig sætter prikken over i'et. Og vil man have endnu mere luksus, kan man drysse riven marcipan over æblerne, inden smuldredejen lægges over.

Der er stadig mange æbler på det ene æbletræ, så hvem ved - måske sniger der sig endnu en æblegodbid ind på bloggen i oktober :-)

Fortsat god søndag!


17 kommentarer:

  1. Ej hvor sjovt. Sad lige og manglede sådan en opskrift i dag. Tusind tak, så er der da mulighed for lækker æblekage i morgen hjemme ved mig. Har nemlig et dejligt Fillipatræ i haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man da kalde timing :-) Håber den smager!

      Slet
  2. Den ser virkelig lækker ud. Jeg tror at jeg skal lave den til onsdagens syaften, hvor vi skiftes til at bage. Jeg takker for opskriften.

    Kh Mette

    SvarSlet
  3. Nam nam, den ser lækker ud. Vi drukner i squash, fra svigerforældrenes have, så jeg har bl.a bagt chokolade/squash muffins idag :)
    Uhhh nu ses vi snart, jeg glæder mig, men sommerfuglene er også så småt begyndt at vokse i maven :)
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhh det lyder godt! Glæder mig til at se dig på fredag!
      Knus!

      Slet
  4. mmm den ser god ud. Jeg er ikke så glad for kokos, men den kan vel også laves uden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg sagtens at man kan - der findes i hvert fald mange smuldredejsopskrifter på nettet uden kokos :-)

      Slet
  5. Lækkert!!! Den må vi altså prøve. Kh Maria

    SvarSlet
  6. Ej, den skal jeg ha' afprøvet - må på rov efter æbler i forældrenes have!

    Lyder dejlig frisk med kokos...og havregryn, så er det da "lidt" sundt...ikke? ;o).

    Knus!

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er jo både æbler, kokos og havregryn i, så den MÅ da være sund ;-) Knus!

      Slet
  7. Den ser super lækker ud! Her er crumble-cake også favoritten, men vi plejer at lave den med pærer/blåbær, så jeg må da kaste mig over denne æble version snart!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmm, det lyder altså også bare godt med pærer/blåbær, mums!

      Slet
  8. Jeg vil lave den idag,ser lækkert ud.

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)