mandag den 10. september 2012

Syhjælp!!! Kan du 'kante' i jerseystof?

Nu har jeg bøvlet med denne bluse til Emma i flere dage. Og jeg mener BØVLET. Først fik jeg lavet en udgave, der var ALT for stor. Så stor at den kommer til at passe mig!!! (Virkelig yndigt med det lilla/rosa hjertestof til en fuldvoksen kvinde….). Og nu driller halsudskæringen. Jeg har forsøgt at kante med ribstof, men halsudskæringen er for stor, og ribben hjælper ikke. Den trækkes jo bare ud med stoffet.

Hvordan gør man? Skal jeg rynke stoffet først eller giver det samme resultat? Sy elastik i? HJÆÆÆÆLP - inden jeg bliver helt tosset!

Og så driller fotograferingen selvfølgelig også - farven er helt off pga. neon-pipingen..... 

13 kommentarer:

  1. Øv, hvor træls med drillerier! Nu ved jeg ikke helt om det er muligt med denne udskæring, men når jeg laver halsudskæringer, så syer jeg ribben sammen (ca 20 % kortere end selve udskæringen) som det første og syer så ribben på - jeg strækker så lidt ud i ribben, men uden at strække i det underliggende stof. På denne måde trækker ribben halsudskæringen lidt sammen. Hm, ved ikke om det giver mening, og om det overhovedet er det, der er problemet.... Men held og lykke, håber du finder ud af det! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Pernille :-) Men jeg er bange for at det ikke du'r her pga. udskæringen på forsiden?
      Kh Bodil

      Slet
  2. Kan godt se at den er rigelig stor hals udskæringen. Hvis jeg var dig ville jeg rynke halsen sammen som du selv foreslår. Når du har rynket den syer du den over meget tæt på kanten med en fast søm på symaskine. Måler rundt hvor lang hals udskæringen nu er. Klipper ribkanten 20 % kortere og lægger den dobbelt på den lange led. Syer enderne. Vender den. Presser engang med strygekernet så den bevarer folden. Sætter den fast. Syer med en lang ligeud sting. Vender blusen om og laver en pyntestikning fra forsiden af som syes i jerseystoffet 1-2 mm fra ribkanten. God for nøjelsen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lise :-) Det lyder som noget jeg skal prøve :-)
      Kh Bodil

      Slet
  3. Øv øv øv...du har samme problem som jeg ofte støder ind i...halsåbningen er for stor og jeg må nok desværre sige, at den ikke er til at redde i forhold til hvor stor den ser ud på billedet. Der skal i hvert fald en meget kreativ løsning til...det er så pisse irriterende når det sker. Jeg klipper altid halsåbningen meget lille (tilføjer meget sømrum) og så kan jeg altid klippe den større når blusen er syet sammen og jeg kan se proportionerne...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne - jeg forstår heller ikke, hvorfor den er så stor (er sikker på at jeg har fulgt mønsteret ret så tæt - og den er da også rynket på billedet.... Men hvordan har de så gjort det? :-)) Nå, jeg må tænke kreativt, er ikke rigtig klar til at give op endnu :-)
      Kh Bodil

      Slet
  4. Uha...den bliver svær at redde, for jeg kan se at den er temmelig udringet og du har en lille slids ned foran. Jeg kan ikke lige selv se en løsning...desværre. Den måde du har syet det på, er rigtig bortset fra hals hullets størrelse. ÆV....

    Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Mette - jeg havde ellers lige sat min lid på at du kunne løse problemet :-) Nå, jeg må prøve mig lidt frem, for det ska s.. blive til en færdig bluse :-)
      Kh Bodil

      Slet
  5. Hader når det sker! Har gjort det samme lige for nylig, hvor det gik galt dels pga. mønstret, som åbenbart var med meget åben halsudskæring, dels pga. jersey'en som var meget løs og derfor slet ikke var til at håndtere (for mig i hvert fald). Jeg tror, du skal rynke halsåbningen, som du selv siger, og så sy rib på bagefter. Håber det lykkes. Kh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh, det er altså bare så surt... Jeg har virkelig brugt laaaang tid på den bluse nu (ikke mindst fordi den nu ligger i 2 halvfærdige versioner, øv...), så jeg må nok ud i en gang rynkningsforsøg :-) Tak, Maria!
      Kh Bodil

      Slet
  6. Du skal huske at dele halsen i fire dele med knappenåle. Og så skal du dele ribben på samme måde. Og så sætte de to dele sammen med nålene. Ribben kan strække sig, og så kan du få delene til at passe sammen. Og usk at sy på bagsiden først, så du får den pæne syning på forsiden.

    SvarSlet
  7. hvis jeg var dig ville jeg klippe ribkanten på skrå af stoffet så gir det sig lidt mere ellers skal ribkanten være elastisk , men men har du ikke en gammel bluse der passer, klip den op eller klip efter den ,og så skal du huske at dele blusen og ribkanten i 4 dele det er vigtigt .med venlig hilsen lis jensen

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)