søndag den 26. august 2012

August-tradition: Kräftskiva

Endnu en skøn svensk tradition: Kräftskiva. Eller krebsegilde, som det hedder på dansk. Hvor der pilles og konsumeres mængder af dildkogte krebs sammen med rejer, Västerbottenpaj, knækbrød og ost - og så selvfølgelig øl og snaps. Dertil masser af skønsang (som jo bare bliver skønnere for hver snaps, hehe).

I går var det villaforeningen, der bød ind til fest. Med dans! Og jeg siger jer - ungerne styrede dansegulvet FOR VILDT! De dansede i timevis med selvopfundne 'moves' a la breakdance, Michael Jackson, robotten og samba - og mit moderhjerte var ved at flække midt over af stolthed og glæde ved synet af deres strålende øjne og Kalles gentagne thumbs up i vores retning :-) Arhhh, lykke!


Hjemmelavede hatte skal der til.... Manden vandt en pris for bedste hat
- med den begrundelse at han hviler i sin mandlighed, haha.... 

Emmas hattetema var Minnie Mouse... 

I like to move it, move it... 


5 kommentarer:

 1. Sjov tradition - den må vi da adoptere til Danmark ! - elsker krebs og hjemmedyrkede hatte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, det en tradition der er en eksport værd :-) Minder lidt om nytårsaften minus fyrværkeri og plus krebs :-)))

   Slet
 2. Virkelig fine hatte :-) Og dejligt glade dansende børn. Det kan da kun være en god dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, vores hatte var nu blandt de knap så seriøst pyntede :-) Og det var vist kun den rosa farve+ballon og den store sløjfe, der gav manden gevinst...

   Slet
 3. Er det mig eller har I bare så mange flere fine traditioner derovre på den anden side? Jeg vil også til krebsegilde :-))
  Elsker fester, hvor både børn og voksne hygger sammen på hver deres måde og dine 3 krudtugler har da virkelig fået fyret den af på dansegulvet. Kan godt forstå dit hjerte svulmer :-)
  Mange knus Mette

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)