tirsdag den 27. marts 2012

Verdens bedste gulerodskage!

Sådan lyder titlen på kagen i Leila Lindholms kagebibel "A Piece of Cake". Og jeg er altså MEGET tilbøjelig til at give hende ret. Den er blød, lækker og luftig - og med en helt fantastisk lime (eller citron) og flødeostfrosting.

MUMS!

Jeg har efterhånden bagt den utallige gange, og det slår altså aldrig fejl - alle er vilde med den....


Opskriften får I her...

Ingredienser:
3 økologiske æg
3 dl. sukker
3 dl. hvedemel
1 tsk vanillesukker
3 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk stødt ingefær
1 knivspids salt
1,5 dl solsikkeolie
4,5 dl fintrevne gulerødder

Frosting:
60 g. blødt smør
4 dl. flormelis
1 tsk vanillesukker
reven skal af 1 lime eller citron
100 g. Philadelphia ost

1. Forvarm ovnen til 150 grader (varmluft).
2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt - tag dig god tid, så det bliver rigtigt luftigt.
3. Bland alle tørre ingredienser og vend dem i æggemassen.
4. Tilsæt solsikkeolie og revne gulerødder.
5. Fyld dejen i en smurt springform, 24 cm i diameter - gerne med rasp eller kokosmel mellem smør og dej.
6. Bages midt i ovnen i ca. 55 minutter. Test med en strikkepind midt i kagen - den må ikke blive klistret.
7. Lad kage køle af.
8. Pisk alle ingredienser til frostingen cremet.
9. Dekorer kagen med frostingen.
10. Spis!!

1 kommentar:

  1. Om nom nom.. Skulle man mon bage her i weekenden?! :D

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)