mandag den 6. oktober 2014

Farver og striber!

Emma mangler akut bukser, så jeg forsøger desperat at få syet flere par til hende. Hun går nemlig helt i baglås, når vi prøver bukser i butikkerne, for de sidder aldrig som hun vil. Eller er for tøsede. Og hun forsøger virkelig på at være positiv, når vi står med 10 par bukser i prøverummet, men bliver mere og mere ked af det i takt med at det ene par efter det andet ryger på og af igen.

Heldigvis går hun gerne i mine hjemmesyede bukser, selvom pasformen de seneste par gange har været langt fra tilfredsstillende. I hvert fald ifølge mig. Jeg tror, hun falder for de høje taljer og snørerne, som hun kan stramme så hårdt, at jeg får åndenød ved synet. Men så behøver hun ikke være bange for at tabe dem eller at andre kan se kanten på trusserne og det er en stor tryghed, tror jeg.

Det seneste par busker bliver mit sidste forsøg med dette mønster, som jeg bare ikke kan blive gode venner med. Den er ellers vældigt fin i både Burda-bladet og som buks uden indhold, men så snart den kommer på min slanke tøs, er der alt for meget buks og stof og alt for lidt indhold. Og jeg er for dårlig til mønsterkonstruktion, så nu giver jeg altså op! Nyt mønster næste gang, tak!

Heldigvis er Emma glad - og bukserne fungerer fint til både vindmøller og fodbold. Baglommen er inspireret af et par lækre bukser fra det svenske børnetøjsmærke Ebbe og de omvendte striber har jeg hapset fra Lena. Stoffet er fra lageret, som jeg ihærdigt forsøger at tynde ud i - både af nød og som en del af en instagram-udfordring. Så bliver der plads til nyt, blink blink!
9 kommentarer:

 1. Flotte detaljer, Bodil. Synes nu de syner fine både med og uden indhold ;o)

  SvarSlet
 2. Det er da klart at hun langt hellere vil have dine bukser frem for dem i butikkerne, du er jo knadhamrende dygtig.

  SvarSlet
 3. De er vildt fede, Bodil. Mit go-to sweatpants mønster er også fra Burda - syede et par til Bertram så sent som igår. Jeg har også fundet dem ret rummelige og har fx gjort det, at jeg har brugt str 116 i vidde samt 128 i længde. Så har de passet bedre til min slanke dreng.

  SvarSlet
 4. Ærgerligt at de ikke sidder godt, for de er ellers virkelig fede!
  Og problematikken kender vi her. Trond er stadig i shorts selvom vi nærmer os midten af oktober. Han har altid haft svært ved at 'stille om' fra den ene slags tøj til det andet. Og at skabet her efter ferien kun rummer lige på kanten til for små bukser hjælper jo ikke på det. Han hader købebukser, så det ender nok også med at jeg må til maskinen :-).

  SvarSlet
 5. De er da supercool. Så fine detaljer. Mit yndlingssweatmønster er model nr. 26 fra Ottobre 1/2013. Det sidder supergodt - let baggy foroven og smalle ben. Jeg tror, jeg har syet alle størrelser - både med og uden lommer.

  SvarSlet
 6. Ærgerligt hvis de er for brede, for de ser simpelthen så cool ud. Jeg syr tit bukser i et par størrelser mindre, end ungerne egentlig bruger - og så lægger jeg bare nogle cm til i længden. Det kan godt fungere. Og ja - så er jeg glad for Line (Marapyttas) buksemønstre.. Knus Maria

  SvarSlet
 7. De er virkeligt lækre de bukser og med nogle rigtig fine detaljer. Ærgerligt at de er for brede for oven, men ofte syntes jeg der skal lidt tilretning til på mange mønstre :)

  SvarSlet
 8. De er super fede med lækre detaljer :-) Jeg har syet et par efter samme mønster med samme oplevelse som dig, for meget stof - for lidt fyld! Jeg vil prøve Trines forslag med en størrelse mindre i bredden.

  SvarSlet
 9. Tak for alle de søde kommentarer og gode tips! Måske skal jeg alligevel give mønsteret en sidste chance og i stedet lave det en størrelse mindre i bredden. Kram til jer!

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)