fredag den 27. juni 2014

Bouteille de Lavande (en flaske lavendel)

Min have er fyldt med lavendelbuske, der spreder en liflig duft lige nu. Normalt er jeg ikke så god til at få dem brugt, selvom blomsterne både smager og dufter godt. Men i år skal det være anderledes! Så nu er de første buketter plukket og hængt til tørre, og i går lavede Emma og jeg disse vævede lavendelflasker, som jeg faldt over på denne blog.

Bouteille de lavande er en fransk tradition, hvor man indkapsler lavendelblomsterne ved at bøje stilkene ned omkring blomsterne og væve med satinbånd omkring dem til en flaskeform. De vævede flasker kan bruges som duftposer i klædeskab og skuffer og skulle efter sigende holde møl borte. Vævningen indkapsler lavendelblomsterne, så de ikke drysser ned i tøjet. Når duften fortager sig, kan man trykke let på flasken og så spreder den liflige lavendelduft sig igen.

Se DIY på bouteille de lavande her.

Hvad bruger I lavendel til?

2 kommentarer:

  1. Sikke en god idé - var har dem langs indkørslen, de er så flotte og dufter så godt nu...måske jeg også skulle forsøge at forlænge deres levetid lidt ;o).

    SvarSlet
  2. De er super fine. Jeg lavede en hel del af den slags, da jeg var barn. Dengang kaldte vi dem dog lavendelparaplyer :)

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)