lørdag den 18. maj 2013

Fredagens børneprojekt #11 - lyd- og havesafari

Vi tilbragte hele dagen i går med at passe bede og så grøntsager i køkkenhaven. Faktisk har haven taget meget af vores tid - sammen med Otto-værelset - den seneste måned, og jeg har bl.a. bygget en kæmpe plantekasse, der kommer på bloggen i en snarlig fremtid. Jeg elsker virkelig at se alting vokse og blomstre i haven - der er noget terapeutisk over at få ting til at vokse og senere kunne plukke og spise egen høst. Og så bliver jeg helt glad i låget af alle de smukke blomster.

Derfor blev fredagens børneprojekt rykket til i dag. Vi skal nemlig, som så mange andre, se Eurovision-finalen i aften og har derfor haft en del at forberede, inden vi får besøg af gode venner. For at aktivere banditterne lavede jeg en slags detektiv-safari til dem, som jeg har fundet inspiration til på denne fantastiske blog med børneidéer. Det var super let - og der blev gået op i legen med stor entusiasme!

Jeg lavede to slags safari-kort: et med lyd og et med ting, som man med lidt held kan finde eller se/høre fra vores have. Legen gik så ud på, at banditterne skulle henholdsvis finde tingene på det ene kort og høre dem på det andet. Og så markere hver opdagede ting/lyd med et klistermærke. Stor succes!


3 kommentarer:

 1. SUPER god idé!! Den pinner jeg lige :-) god aften med eurovision ;-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk idé Bodil, den skal jeg afprøve imorgen, hvor fætrene holder deres indtog! Håber I har en dejlig aften i Malmø. Her holder ungerne grand prix fest til den store guldmedalje.
  Mange knus

  SvarSlet
 3. Rigtig fin idé- er da vist nødt til at smutte forbi siden. Jeg tænker også, det kunne være en fin idé til bilen. Så kan de sætte et mærke hver gang de ser tingene (en kirke, en gul bil, en hund, en hest, vand mm) Ha´en dejlig aften. Knus Heidi

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)