fredag den 10. maj 2013

Fredagens børneprojekt #10 - sjov med mælkebøtter

Vores have er fyldt med mælkebøtter! De breder sig overalt i græsplænen, og selvom ungerne hver dag plukker alle de gule blomsterhoveder, er der mindst lige så mange dagen efter.

Egentlig kan jeg meget godt lide den gule blomst, som udover at lyse op i de grønne, jo også er spiselig. Men min stakkel græsplæne kan ikke rigtigt klare sig i kampen om haven. Så vi forsætter troligt med at grave og plukke.

Heldigvis er det ikke kun surt arbejde at plukke mælkebøtter, når man har børn. Ungerne får 10 øre af Bedste for hver mælkebøtte de plukker (og hun er ret sød til at runde rundhåndet op!). Og blomsterne er jo faktisk også sjove at lege med. Hvis man f.eks. skærer et kryds tværs gennem stænglen og lægger blomsten i vand, krøller den sig helt sammen. Stænglerne kan også samles til ringe (den tynde ende stikkes ind i den tykke) og bruges til guirlander eller halskæder.

Blomsterne kan trækkes på en tråd eller ståltråd og formes til en krans eller et hjerte. Og så bliver de til en smuk blomsterkrans på hovedet af en sød pige eller dreng.

Og... hvem elsker ikke at puste til mælkebøtten?
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)