onsdag den 30. januar 2013

Børneaktiviteter med is #1 - Ispynt

Fordelen ved skiferiens 'stygge' kulde var, at alting frøs i løbet af nul-komma-fem. Så for en gangs skyld fik vi testet forskellige is-aktiviteter, hvilket jeg længe har haft lyst til! Eftersom vi var i et lånt hus og ikke havde så mange materialer med hjemmefra, blev det hele meget improviseret. Men det er jo også en del af udfordringen i at være kreativ på ferie. Og naturen byder jo ofte selv på de smukkeste materialer til at pynte med.

De få timer hele familien var udendørs blev skiløbet dog prioriteret, så derfor er vores pynt lavet af vand og garn. De runde ophæng er frosset i en lille plastik bolsjebøtte (hvem spiste mon bolsjerne?) og 'guirlanden' er frosset i en isterningebakke. Sidste år lavede vi ispynt med papirsklip og tegninger i, men de bliver også smukke med bær, grene eller blomster - eller helt naturel i en fin form.

Har du lyst til at eksperimentere med ispynt, men mangler den hårde kulde udendørs, kan fryseren sagtens bruges som substitut. Jeg er selv vældigt fristet til at lave ispynt i kageforme og med friske blomster, men de smelter nok lidt for hurtigt i dette sjabsjab-vejr.

Se også den smukkeste ispynt her, her og her.12 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en fin og nem ide...simpelthen så dekorativt :)

  SvarSlet
 2. normalt er vi også på skiferie men måtte springe i år over da jeg ikk troede jeg havde noget vinterferie, som jeg så for 2 uger siden fandt ud af jeg havde her i ude 5 :( Men den ide må vi huske til næste år vi skal afsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv at du ikke vidste det med ferien før - håber du får nogle hyggelige feriedage trods manglende skiferie!

   Slet
  2. Var det bare så vel den hele er gået og går med syge børn eller ind til nu er det kun den ene

   Slet
 3. Nøj hvor er det da bare smukt med garn og glitrende is.

  Og tak igen for link, det var helt hyggeligt at klikke sig tilbage til tiden på Fejø også selvom det i sin tid var en lidt dum dag at fotograferer ispynt. I dag havde jeg nok ventet til der var sol, men sådan bliver man jo klogere (eller måske snarere mere selektiv) med tiden.

  Glæder mig til at se mere fra jeres tur i løbet af ugen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marina :-) Kender godt det der med at kigge tilbage og ville gøre om - men det er jo også rart at se at man faktisk lærer noget af at blogge :-) Næste indslag på bloggen er en fin ismedalje til en stolt skiløber! (kommer på i aften eller i morgen)

   Slet
 4. Endnu flere skønne ting til inspiration fra jeres hånd. Tusind tak :-)) Den isguirlande skal helt sikkert prøves af, men det bliver nok i fryseren, for her er også sjapvejr. Mange knus :-))

  SvarSlet
 5. Du er altså bare god til at lave sjove kreative lege med dine børn:-) Jeg glæder mig sådan til min søn også kan være med i kreativleg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Line, hvor er du sød! Det kan da ikke vare længe før Anker er klar til det :-)

   Slet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)