tirsdag den 13. november 2012

Tips til cirkusfest

Som sagt holdt vi jo cirkusfest for Emma og Kalle i lørdags. En sjov, sjov fest - synes vi i hvert fald selv :-) Vi har det nok lidt med at gå i selvsving ved den slags arrangementer, hehe.... (tak for alle de søde kommentarer i forrige indlæg!).

Skulle du selv have lyst til at holde børnefest med et cirkustema, kommer der lidt tips og tricks her...


Det første er selvfølgelig invitationen. Lav en cirkusbillet - eller print en færdig udgave ud fra 'Alt om mad's hjemmeside, hvor der også er tips og idéer til en fest med samme tema.


Flagranker er flot og stemningsfuldt pynt og lette at lave. Mine er lavet af papir fra Søstrene Grene, der er limet på en neonsnor. Klip papiret i en rhombe, så den ene halvdel har den ønskede trekantsform og lim omkring snoren.


Brug papirresterne til mini-flag. Samme teknik som med flagrankerne, men nu limes papiret bare på en tandstik i stedet.


Cirkusredskaber, som f.eks. en hulahopring, der er spændt op i en dørkarm, er en sjov gimmick. Hos os skulle man f.eks. igennem en af disse for at komme ind i huset :-)


Så er der selvfølgelig alle cirkuslegene, som underholder og holder styr på cirkusgæsterne. Her stod der både sliksnørespisningskonkurrence, sæt næse på klovnen (kunne også have været skæg på cirkusdirektøren), drik med ultralange sugerør, fiskedam, flaskehalsen peger på (til gaveåbningen) og kast vandballoner på klovnen (Stort tak, farfar!!). Sidstnævnte burde måske have været flødeboller eller lagkage :-) Og der er jo tonsvis af andre lege - balancegang, gå på line, kluddermutter, sanglege, kapløb med kartoffel på ske osv.


Popcorn og cirkus hører uløseligt sammen. Disse nåede dog aldrig at blive spist til festen, men blev gemt til filmhygge om aftenen.


Sidst, men ikke mindst, er der kagen. Bag en klovnekage! Dette eksemplar er fyldt med tobleronecreme og hindbærmousse og smagte virkelig lækkert. Opskriften er en blanding af forskellige opskrifter, som jeg har fundet her og der.

Kagebunde (2 stk - passer til 1 kage)
4 æg
1,5 dl. sukker
1,5 dl. hvedemel
Margarine og rasp til formen (rund, 24 cm med løse sider)

1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
2. Vend hvedemelet i sukkerblandingen - jeg sier det gennem en si for at undgå klumper.
3. Smør formen og hæld dejen i den.
4. Bag kagen midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader (varmluft). Test med en strikkepind - den skal være gennembagt.
5. Lad kagebunden afkøle og del den i to dele.

Tobleronecreme
200 gr. Toblerone
2,5 dl. piskefløde

Fløde og Toblerone varmes langsomt op i en gryde, til chokoladen er smeltet. Hold øje med det hele tiden, så det ikke brænder på. Afkøles og sættes i køleskabet natten over. Piskes op inden brug - start med et elektrisk piskeris og afslut med håndkraft. Skal være fast - men pisk ikke for længe, så kan cremen skille.

Hindbærmousse
150 gram frosne hindbær
75 gram sukker
0,5 dl. vand
Maizena
1 tsk. vanillesukker
1,5 dl. fløde

Hindbær, sukker, vanillesukker og vand koges igennem til hindbærrene bliver flydende. blandingen jævnes med maizena opløst i lidt vand, til den bliver til grød. Afkøles. Når den er helt kold, vendes den i pisket flødeskum.

Kagen samles - først kagebund, så tobleronecreme, så kagebund og til sidst hindbærmousse. Øverst lægges et låg af marcipan, der pyntes med øjne, næse og mund. Jeg har brugt hvid marcipan, rød marcipan og mørk chokolade. Og så lige et drys flormelis.

15 kommentarer:

 1. Ej, hvor sjovt - lige den kombinationen af kagecreme har svigerinden købt ind til at vi skal lave til niecens barnedåb i weekenden! Er glad for at du skriver at en smagte godt ;o).

  Igen - fantastiske billeder! Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde - og held og lykke med barnedåbskagen!
   Knus!

   Slet
 2. Jeg må lige huske dette indlæg, for min datter ønsker sig også cirkusfest næste gang, fordi jeg sagde nej til til prinsessefest... (Det er det helt STORE hit for tidne, og jeg tror at vi skal prøve at få drejet tendensen lidt i en anden retning)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også haft piratfest tidligere, og børnene var først inde på noget med prinsesser og spiderman - heldigvis blev de med det samme hooked på cirkusidéen :-)

   Slet
 3. Tak for opskriften, skal helt sikkert prøve den der rublerne creme :)
  Kram

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud! Må jeg spørge hvor du har købt neonsnor henne? jeg kan nemlig ikke finde og vil gerne lave fine flagranker sammen med børnene ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fundet snoren i et svensk byggemarked - det er murersnor. Synes jeg har hørt om andre bloggere, der har fundet det i danske byggemarkeder? Håber du finder det :-)

   Slet
 5. Intygar att festen var jättekul och kakorna fantastiska. Tänk vilken tur jag har som fått en så fantastisk svärdotter!

  SvarSlet
 6. Du kunne jo slå dig ned som festarrangør! Håber du også selv blev fejret:-) Kram, Ida

  SvarSlet
 7. Sikke en fuldkommen fantastisk ide! Må jeg låne af dine påfund til Karolines fødselsdag i januar?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selvfølgelig!! Brug det hele - Søstrene Grene har en del rekvisitter lige nu (bl.a. de lange sugerør), så det kan sikkert godt betale sig at købe på forhånd. Og Tiger har også en del, bl.a. 'sæt næse på klovnen' og overskæg :-) God fornøjelse!

   Slet
 8. Søde Bodil. Nu har Anna delt cirkusinvitationerne ud i sin klasse (hun lavede klovne med balloner) og vi glæder os helt vildt til festen. Jeg linker lige til din post her under indlægget om invitationen.

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)