mandag den 24. september 2012

Æblechips - med eller uden sukker og mynte

En skøn måde at udnytte havens mange æbler på er til æblechips. Helt tynde skiver æble (gerne revet på et mandolin-jern, 0.75 mm) der er tørret i flere timer i ovnen. De bliver sprøde som chips, søde og sunde! Vi har tørret dem i ca. 2,5 time i luftvarme, 60 grader.

Æblechips kan også laves med sukker og mynte - lidt usundere men godt, godt, godt! Opskriften her er fra det seneste Bolig & Mad blad.

Du skal bruge: 2 æbler, 1 økologisk citron, 4 spsk. sukker og 1 bundt mynte.

2 æbler rives tyndt. Riven citronskal mikses med sukker og mynteblade til en 'pasta'. Blandingen gnides på æblerne, der fordeles på bageplader med bagepapir (må ikke ligge i lag, så tørrer de ikke ordentligt). Tørres i ovnen i 2-3 timer. Serveres som snack eller tilbehør til dessert. 

ENJOY!

14 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare lækkert ud. Plejer bare at tørre mine uden smag, men det der lyder bare skønt!

  SvarSlet
 2. God ide, de skal afprøves. Tak for inspirationen :)

  SvarSlet
 3. Årh det lyder godt - har så meget mynte i højbedet og nu hvor jeg ikke lave mojitos når jeg ammer, kunne jeg jo prøve disse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det du skal :-) Eller også skal du lave virgin mojitos - næsten lige så lækkert som the real deal :-)

   Slet
 4. Uh, jeg laver dem også gerne med kanelsukker på.. Mums..

  Forsøgte mig sidst med salt, fordi jeg håbede det ville blive ligesom chips.. Men nej, jeg endte aldeles skuffet med at smide to bradepander fuld æbleringe ud.. Adr.. Kan ikke anbefales.. hihi..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mums, det lyder lækkert med kanelen - det må prøves! Haha - saltet kunne jeg også have fundet på. Men det la'r jeg så lige vær' med at prøve :-)

   Slet
 5. Det var jo lige det, jeg måtte have opskriften på.. Tak :-)

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)