onsdag den 8. august 2012

Rejsedagbog for børn

At rejse er noget helt særligt, hvad enten man er stor eller lille. Noget man ofte kan snakke om og mindes længe efter feriens afslutning. Og som man kan leve lidt på, når hverdagen ind imellem føles lidt sur og trist.

På en rejse sker der ofte mange ting hver dag. Og det kan være svært at huske alting, når man kommer hjem igen. Her hjælper en rejsedagbog rigtigt meget. Men når man nu ikke engang er fyldt 5 år og ikke kan stave, kan man jo ikke skrive sine oplevelser ned. Men man kan tegne dem!

Derfor fik Kalle, Emma og Otto (selvom han var for lille til at forstå konceptet) hver sin lille sorte notesbog med blanke sider og en lille lomme og små farveblyanter udleveret ved vores sommerferieturs begyndelse. Bogen blev ikke brugt helt så flittigt, som vi først havde tænkt (forældrene skulle nok have 'skubbet' lidt mere på), men det blev da til et par tegninger hver og ret mange 'souvenirs' i form af kort, små lapper etc. som jo kan klistres ind i bogen. Efter hjemkomsten har vi kigget på tegningerne flere gange og snakket om oplevelserne - så vi forsøger helt klart med samme koncept på næste ferietur.

Emma kører i linebane op på bjergtoppen. Og trods den sure mund var det en stor succes, men
"Mamma, øjnene blev så store at der ikke var plads til en glad mund"..... Og det var nok også øjnene,
der havde mest travlt med at kigge på den tur :-)

Farfar havde fødselsdag og fik en improviseret marcipan og rosinkage (t.h), og så kørte vi bil til færgen
og købte billetter i et stort hus (t.v.)

8 kommentarer:

 1. Det var da en rigtig god idé. Det tror jeg vi skal indføre på vores næste ferie!

  SvarSlet
 2. De er uvurderlige sådan nogle ferieminder, og jeg elsker, når drengene mindes ting vi har lavet sammen, så hvorfor i alverden har jeg ikke tænkt på en rejsedagbog til dem, når jeg nu faktisk har en selv. Endnu engang tak for en fin idé, Bodil :-) Knus og kram Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Mette :-) Ferieminder er virkelig uvurderlige! Stort kram, Bodil

   Slet
 3. Jeg synes det er en genial idé. Emil gider ikke selv at tegne, men når vi er på sommerferie i sommerhuset sidder vi sammen om aftenen og taler om hvad vi har lavet og så skal jeg tegne det. Ud fra det kan Emil nemt genfortælle hvad vi oplevede (også selvom mine tegninger ikke er særlig fantastiske) - det er så hyggeligt!
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det altså bare hyggeligt!
   Kh Bodil

   Slet
 4. det er en super ide som vi også tit har brugt. I australien fik de f.eks. lov at tegne i en stor bog hvor reje planen var skrevet ind. det elskede de, men jeg kan nu også genkende det med at der ikke bliver tegnet og skrevet så meget som man havde forestillet sig på forhånd. det er ligesom sjovest i starten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder hyggeligt at dele bog - og at den indeholdt rejseplanen! Det skal jeg tage med til næste gang :-) Jeg synes, jeg genkender det med begynderentusiasmen fra mig selv - har selv tidligere skrevet rejsedagbog og det er helt klart begyndelsen, der er skrevet mest om :)

   Slet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)