onsdag den 7. marts 2012

I fäders spår för framtids segrar - Vasaloppet besejret!!

Her, 3 dage efter den store udfordring, er jeg stadig helt høj på oplevelsen og har det uforskammet godt i krop og sind. Hver gang jeg tænker på det (og det er mange gange i løbet af en dag :-)), får jeg lidt småblanke øjne, for det er noget af det vildeste, hårdeste (når man nu ikke lige regner en fødsel med) og samtidig mest fantastiske jeg har oplevet.

Tænk at kroppen kan holde til 90 km – 10,5 time – på ski uden egentlige pauser, og at sindet kan få én til at fortsætte fremad, fremad, fremad, selvom man er dødtræt ind i den mindste muskel, og vejen til mål stadig er uoverskueligt lang. Det hjælper selvfølgelig at elske skiløbet (og det gør jeg stadig :-)), og så er det uvurderligt at have en fabelagtig ”coach” med sig til at opmuntre og rose, når det føles allermest tungt og uoverskueligt. Min fantastiske kæreste fulgtes med mig hele løbet, selvom han sagtens kunne være kørt fra mig, og det er jeg så ubeskriveligt taknemmelig for. Det var en fantastisk oplevelse at dele sammen – og vi kørte i mål til fakkellys og tilskuerklapsalver, hånd i hånd…

Det er da romantisk, ik?

Og det blev absolut ikke dårligere af at min dejlige bror, som vildt imponerende løb på under 9 timer, stod klar med et knus ved mållinjen – og ungerne så det hele på TV hjemmefra!

Vasaloppet er et 88 år gammelt skiløb og verdens længste langrendsløb, der holdes til minde om Gustav Vasas flugt fra danskerne i 1521. Det holdes altid første søndag i marts og er en utrolig folkefest med 16.000 tilmeldte skiløbere og glade mennesker der klapper og hepper langs sporet og i mål.

For mig har det været en ubeskrivelig oplevelse – hele arrangementet, der trods 15.000 aktive deltagere forløb let og elegant, det smukke landskab i solskin, skiløbet sammen med min bror, min kæreste og flere venner, og den fysiske oplevelse af at man kan så meget mere end man egentlig tror – som uden tvivl gør mig til et stærkere menneske fremover.

Så selvom jeg fra 60 til 80 km svor, at det gør jeg aldrig igen – er det nu slet ikke utænkeligt at man ser mig på startbanen igen blandt 15.000 ivrige skiløbere om et par år :-)

Så er jeg klar... Og har nervøsitetstisset mange gange ;-))

Forberedelser før start

Min dygtige, dygtige bror

15.000 skiløbere som starter på een gang - det er MÆGTIGT!!
Copyright: Fischer/Nordic Focus. Billedet er lånt her...

Martin i sporet - med min veninde Pernille bag sig

Mig i sporet :-)

Så kom vi i mål! Trætte men glade!!

11 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er I bare seje - det er da helt vildt!!!
  Det kan jeg virkelig godt forstå du er høj over og mega stolt - det er der sørme god grund til :)
  Stort tillykke med den fantastiske præstation!! :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 2. Holy crap hvor er I bare så seje !! - total imponerende. Jeg bøjer mig i støvet...host..super super godt gået. Tillykke med at I gennemførte :-)

  SvarSlet
 3. Wauw - det er så sejt klaret, Bodil! Tillykke med det og den fantastiske oplevelse det må ha' været.

  Har tænkt meget på dig og er glad for at se at du klarede den :o)

  Kh. Pia

  SvarSlet
 4. Härligt jobbat och en fantastisk prestation - inte konstigt att du blev "hög" av det. Barnen och vi var så stolta när vi såg er gå i mål! SUPERBRA!!!!!!
  Farmor och farfar

  SvarSlet
 5. Hvor er du sej! Tillykke med det hele!

  SvarSlet
 6. Super stolt overalt kende sådan en sej tøs.

  SvarSlet
 7. TILLYKKE, hvor er det da bare fantastisk godt gået!!

  SvarSlet
 8. Åh hvor er I bare søde, TAK TAK TAK!
  Knus!

  SvarSlet
 9. Jeg blev helt rørt over din beskrivelse! I er for seje!!

  SvarSlet
 10. Selvfølgelig gjorde du/I det, du er og bliver sej. Stort tillykke :) Tænkte faktisk en del på dig på selve dagen, især da der blev vist lidt i fjernsynet :)

  God weekend.

  Knus

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)