fredag den 9. marts 2012

En klassiker: At dryppe stearinlysbilleder

De sidste par weekender har jo stået i Vasaloppets tegn, så derfor tog jeg i går en tiltrængt fridag hjemme sammen med alle banditterne og Bedste. Planen var egentlig forårsrengøring i legehuset, men vejret ville anderledes, så det blev i stedet til snekamp, snemand (så nåede vi også det i år!) og en tur tilbage i mine barndomsminder :-)

Mens mindstemanden snuppede en morfar i barnevognen, lavede vi andre stearinlys-billeder. Både de traditionelle med vand og kop og de lidt mere raffinerede på Anders And blade. Super hyggeligt! Til sidstnævnte skal bladet være af lidt ældre dato med blanke sider - vi testede både et fra 1996 og et fra 2003 og det var kun det første, der virkede. De har nok ændret trykketeknikken siden da?

Resultatet bliver rigtigt fint - det er næsten som magi at se trykket overført til stearinen (husk at lade den køle helt ned :-))
Til de multifarvede stearinlysbilleder skal lysene helst være gennemfarvede

8 kommentarer:

 1. Åhhh ja hvor har jeg også lavet mange af de billeder på Anders And som barn. Tak for tilbagekigget til barndommen :-). Dejligt at man kan give sådanne ting videre til sine egne unger. Tror alle børn vil synes det er megasjovt. Ha´ en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 2. Det der havde jeg helt glemt .... ja, har sørme osse selv lavet masser af dem. Det er rigtig sjovt .. herlig genopfriskning, det må jeg lave med mine gudbørn.

  SvarSlet
 3. Smart! Kendte ikke den med at dryppe strearinlys billeder, kun den i vand!
  SÅ er der jo lige endnu en aktivitet når min søn bliver stor nok:-)

  SvarSlet
 4. Kære Bodil! Hvordan mon løbet gik? Jeg håber det blev en fin oplevelse.
  Hahahah, først læste jeg det som om morfar tog en lur i barnevognen, så måtte jeg lige læse det om igen. Det er jo ved at være sidst på aftenen, så jeg er undskyldt. Men jeg nåede lige at tænke, hvordan i alverden han var kommet derned :))

  Hvor ser det hyggeligt ud hos jer idag. Skønt med sådanne stunder! Tak fordi du mindede om stearinlysbilleder, det kunne være et fint weekendprojekt her.
  God weekend til jer.
  Mange knus Mette

  SvarSlet
 5. Neeej det havde jeg helt glemt. På Fritteren dryppede vi på vores hånd, som først havde fået et lag crem eller vaseline. Kan ikke helt huske hvad. Men det var sjovt at trække hånden ud af stearin hylsteret.

  Stine:)

  SvarSlet
 6. Det har jeg godt nok aldrig hørt om - altså det med Anders And bladene - det må helt sikkert prøves en dag!
  Tak for tippet og hvor ser det altså bare top-hyggeligt ud :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 7. Tak for alle de søde, skønne kommentarer - og gode tips!!

  Den med hånden skal vi helt klart teste en dag, Stine!

  Og Mette, jeg tror desværre ikke at morfar får plads i barnevognen - men hvem kunne ikke tænke sig at ligge der og blive vugget til søvns... Ahh, herligt :-))

  Knus!

  SvarSlet
 8. Sikke en fin og hyggelig blog du har. Mine børn elsker også, når jeg inddrager dem i mine projekter, dvs tilpasser dem deres niveau. Viser også deres kreationer frem på min blog :) Melder mig lige som fast læser her

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)