torsdag den 26. januar 2012

Energibolde (den spiselige slags)

Indrømmet - jeg er en godtegris. Af 1. rang! Jeg ææææælsker søde sager. MEN - med et 90 km. langrendsløb om hjørnet (jeps, så er det sagt... Katten er ude af sækken... Jeg, JEG, skal løbe 90 km. på ski... Og jeg har aldrig løbet længere end 20 km......) er det altså ikke en god idé at fylde sig med en masse sukker (og hvornår var det nu lige at det var en god idé?? :-))). Så vi forsøger at skære ned og generelt leve sundere, bl.a. ved at variere ugemenuen med en del vegetarisk, vegansk og raw herhjemme.

Men trangen til det søde forsvinder jo ikke... Og heldigvis kan den tilfredsstilles af meget andet end slik.... Så nu står der en skål frisklavede 'energibolde' på bordet foran mig - og om lidt koger kaffen også på kanden :-)))

Får du selv lyst til disse søde, sunde lækkerheder kommer opskriften her:

3,5 dl. nødder, f.eks. valnødder, mandler, paranødder, cashewnødder eller hasselnødder - bland alt efter hvad skabet har at byde på
2 dl. tørret frugt, f.eks. rosiner, dadler eller aprikoser
0,5 dl. kakao eller carob
vaniljepulver
kardemomme
en knivspids havsalt
1 spiseske væske, f.eks. vand, mandelmælk, rismælk eller juice

Kokosmel til at rulle kuglerne i

Start med at hakke nødderne i blender eller foodprocesser, tilsæt de tørrede frugter og blend igen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Trilles til kugler i kokos (eller hampfrø, hybenpulver etc).

Enjoy!

3 kommentarer:

 1. Nøj de ser lækre ud, søde. Tror jeg vil lave nogen til weekendens børne- mgp-hygge. Børnene behøver jo ikke at vide at de er sunde ; )...
  90 km. du er sgu sej, jeg har aldrig stået på ski, så jeg kunne i hvert fald ikke gøre det: )
  Knus

  SvarSlet
 2. mmm de ser lækre ud! har faktisk indkøbt en stor portion tørret frugt til at lave frugtstænger/andet af, og denne opskrift er da oplagt lige at hapse til det formål! Tak!

  SvarSlet
 3. Lena, de er perfekte til børn. Søde og sunde - og mine elsker dem lige så meget som almindelige kager :-) Haha, jeg er vist mere dumdristig end sej :-))
  God weekend og MGP!
  Knus!

  Martina, igang med dig :-) De smager i hvert fald bedre end købe-frugtstænger. Tror vi laver en portion mere i dag :-)) God weekend!
  Knus!

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)