4,5 dl. ymer
1 dl. mørk sirup (jeg bruger lys, fungerer fint)
1 dl. tørret aprikos eller figen
1 dl. hasselnødder (eller mandler, cashewnødder etc)
1 dl. rosiner
1 dl. knuste hvedekerner/hvedegryn
1 dl. knuste rugkerner/ruggryn
1 dl. havregryn
2,5 dl. groft rugmel
3 dl. hvedemel
1 dl. knuste hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1,5 tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
2 tsk. brødkrydderier (en krydderiblanding bestående af knust anis og fennikel)
Jeg plejer desuden at tilsætte 1-2 modne, mosede bananer til allersidst, så får brødet en skøn sødme.
1. Sæt ovnen på 200 grader (varmluft)
2. Bland ymer og sirup i en skål
3. Hak nødder og frugt meget groft. Blandes med rosiner og alle de tørre ingredienser og røres ned i ymerblandingen
4. Læg et bagepapir i en aflang brødform, så papiret stikker ud over kanten
5. Fyld formen med dejen, strø lidt havregryn over og bag brødet i midten af ovnen i ca. 45 minutter.
Enjoy!
Dagens brød - med et skud blåbær i dejen. Og så glemte jeg havregryns-pynten.... |
Lørdagsfest :-) Mørk rom, ginger ale, mynte, limesaft og knust is... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)