mandag den 7. februar 2011

Dagens rollingeprojekt - frugtkugler

I dag har vi lavet frugtkugler til eftermiddagsteen. De er faktisk super lækre, sunde og meget lette at lave, hvis man bare har en blender eller blenderstav med gode hestekræfter. Og ungerne ELSKER dem. Her er den originale opskrift fra det seneste COOP medlemsblad med mine ændringer undervejs.



FRUGTKUGLER
20 stk.
6 tørrede figner (80 g.)
10 tørrede abrikoser (85 g.)
1 dl græskarkerner
1 dl hasselnødder
0,5 dl gojibær (20 g.)
1 dl. gule rosiner (60 g.)
100 g. mørk chokolade

Start med at skære kvisterne af fignerne og skær både figner og aprikoser i mindre stykker. Mix alle ingredienser til en blød masse - jeg starter med nødderne og tilføjer de øvrige ingredienser lidt efter lidt. Det er lidt hårdt for blender/blenderstav, så hold evt. lidt pauser undervejs. Til sidst samler jeg det hele med lidt friskpresset appelsin (kan varieres med saft eller andet flydende), inden der formes ca. 20 kugler.

Jeg varierede opskriften og brugte mørke russiner i stedet for de gule, mandler i stedet for hasselnødder og et par skefulde kakao (3 spsk) i stedet for chokoladen. Desuden puttede jeg et par skefulde hybenpulver i dejen. Og så trillede vi kuglerne i hybenpulver. De kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger under tætsluttende låg. MUMS!

1 kommentar:

  1. Det lyder rigtig lækkert! Lige det rigtige - tilbage-efter-ferien-nu-skal-vi-være-sunde-igen-slik! Det skal helt sikkert afprøves ;0) Hilsen Lisbet

    SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)