onsdag den 11. september 2013

Pærechips - en rigtig børnesnack

Selvom vejret i dag mest af alt mindede om en varm sommerdags, er det nu alligevel ikke til at komme udenom at vi er i gang med efterårsmånederne. Ikke mindst på grund af de bugnende æble- og pæretræer overalt i de mange villahaver.

Vi har selv to æbletræer - et med spiseæbler og et med madæbler, som vi gerne bruger til apple crumble og æblechips. Og naboen har et pæretræ med gråpærer, der er så små, søde og lækre, at de er spist i en enkelt mundfuld. Heldigvis havde de i år så mange af dem, at vi blev begavet med 2 fyldte poser, som bl.a. blev tørret til pærechips. Og nøj, de blev gode! Søde og knasende sprøde.

Hemligheden er mandolinjernet, der kan skære papirstynde skiver. Jeg skar dem i 0.75 mm.'s tykkelse og bagte pæreskiverne ved 80 grader (varmluft) i 2 timer. Super let! Men det er vigtigt at pærerne er søde for at få en sødme og sprødhed i chipsene. Når de er kølet af, skal de opbevares i en lukket boks.

Perfekte til madpakken - eller som en sundere fredagssnack til Disney Sjov.
4 kommentarer:

 1. Lyder lækkert og nemt at lave - tak for tips

  SvarSlet
 2. Må på pærejagt i naboernes haver <3

  SvarSlet
 3. Å ja det er lækkert. Vi lavede bunker af den slags på Fejø, men her i Holstebro har jeg detsværre ingen pærer.

  SvarSlet
 4. En god ide! Det må jeg prøve, men har hverken mandolinjern eller varmluftovn. Kan man mon alligevel?

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)