tirsdag den 26. februar 2013

En lille søndagsudflugt på 90 km.

Der har været stille på bloggen de sidste par dage. Tanker og kræfter er blevet brugt på en helt anden og meget mere fysisk måde, for jeg har sammen med gemalen, to af mine brødre og nogle seje venner været afsted på et krævende eventyr. Igen i år har vi udfordret skitalent, kropsstyrke og mental styrke på 90 smukke og til tider stride kilometer på ski mellem Sälen og Mora i årets Vasaløb/Öppet Spår.

Temperaturen drillede i år, så sneen var slasket, og det blev en hård tur - men alle klarede det, endda med bedre tider end sidste år. Det er fantastisk at opleve, at kroppen kan holde til 10 timer på ski, og at man gang på gang kan finde nye kræfter, selvom det føles som om alle depoter er tømt til sidste energidråbe, og mentalt peppe sig selv igen og igen til at fortsætte fremad, fremad, fremad.

Vasaløbet er en stærk, svensk tradition, der fejrer 90 år i 2014. Læs mere om løbet og min oplevelse sidste år her...

Nu er det forhåbentligt slut med ski og sne for i år. I morgen får jeg besøg af et par skønne damer til kreahygge og derefter følger flere DIY'er og kreative idéer her på bloggen.


#1: En vaskeægte Dalahest i Mora - den måtte godt stå hjemme i min have!
#2: Mig, nervøs og spændt før starten
#3: Bagagehentning efter løbet. Imponerende at et kæmpe arrangement kan forløbe så let og smidigt
#4: En ny tradition - frokost på Grön Ko, en øko café og butik, på vejen hjem

16 kommentarer:

 1. Godt gået og flot at I holdt ud trods bøvl og bavl ;-)))

  SvarSlet
 2. Det ser virkelig skønt ud og hvor er du sej du klarede turen. :)

  SvarSlet
 3. Sejt gået.... Har du trænet op til det i lang tid! Har selv en lille drøm om at prøve det engang (tror det bliver ved drømmen!) men jeg er så absolut IKKE habil på langrend.... Gi' mig derimod et par alpinski! Igen sejt sejt sejt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Camilla - jeg har faktisk ikke stået så meget på langrend. De sidste 5 år har vi været på en uges skiferie om året, hvor vi har stået på langrend - og ellers har jeg mest trænet styrke og kondition de sidste to måneder før løbet. Det handler meget om vilje - og lyst. Så har du lyst, synes jeg absolut at du skal kaste dig ud i det!

   Slet
 4. Det er så sejt:-) Så kan man vist godt klappe sig selv lidt på skulderen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita :-) Nu kan jeg vist snart ikke klare mere skulderklapperi :-)

   Slet
 5. Du er SÅ sej! Tillykke med det gode løb. Knus Maria

  SvarSlet
 6. Det er vildt imponerende - det må give masser af selvtillid. Nogle gange drømmer jeg om at prøve mig selv af, men indtil videre er det bare blevet ved tanken;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde du spurgt mig for 3 år siden, havde jeg også sagt nej tak. Men jeg tror det er vigtigt at prøve sig selv af ind imellem - og man kan faktisk meget mere end man tror. Så ja, det giver både selvtillid og en viden om, at man faktisk er stærkere end man tror. Og det må jo kunne bruges i andre situationer?

   Slet
 7. Du er da noget af det sejeste! Hvor er det godt gået - føler man ikke lidt at man kan erobre verden efter at have gennemført sådan en tur?
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det gør det. Mest den første gang jeg kørte løbet (sidste år), da kunne jeg ikke få armene ned i flere uger :-) Men det er også en ret god følelse i år.
   Kh Bodil

   Slet
 8. Du får lige et hep hep her også sejeste Bodil. 90 km er en helt ufattelig distance for mig. Hvor må det være vildt (fedt)at kunne overkomme det!
  Jeg er ved at komme ud af apatien og få gang i lidt kreasysler igen, så g læder mig til DIYér og endnu mere inspiration fra din side. Mange knus herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde. Altid dejligt med et hep fra dig! 90 km er langt, og man kan slet ikke tænke på afstanden, mens man kører der. Så man tænker 10 km ad gangen - og når man er træt er det 1 km ad gangen. Og på et eller andet tidspunkt når man jo så i mål :-)
   Dejligt at du er kommet i gang med kreasyslerne igen - glæder mig til at følge med i det! Stort knus!

   Slet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)