torsdag den 5. april 2012

Påskkärringar og påsketasker

I Sverige fejrer man ikke fastelavn som i Danmark. Til gengæld klæder man sig ud som påskekællinger til påske og banker på døre for at få slik - og har påskeris der svarer til det danske fastelavnsris. Sjovt som traditionerne er forskellige, selvom man bor lige op og ned af hinanden...

Slik er underligt nok meget populært i denne familie, så Emma & Kalle var ikke svære at lokke med pappa ud og banke på kvarterets døre i dag. Til turen var de selvfølgelig nødt til at have deres helt egne påsketasker med plads til masser af slik - så jeg endte ved symaskinen i morges. Resultatet blev tre små tasker af filt med pyntebånd. Og påskekællingerne var meget tilfredse!
 
Inspiration og syvejledning til de små påsketasker er fundet her og her... De er virkelig lette at sy og kræver ingen sytalenter :-)

God påske!!
Kalle havde glædet sig helt vildt - og så blev det bare så forkert lige inden. Men hans sure miner forsvandt
heldigvis, så snart slikket begyndte at dumpe ned i tasken :-)

7 kommentarer:

 1. Sikken sjov tradition,og hvor ser ungerne skønne ud som påskekællinger :) Fine tasker. Jeg elsker farverne!
  Knus

  SvarSlet
 2. Nårh, hvor er han sød... Godt han blev glad igen, det er bare så synd når det hele lige bliver forkert... Og sikke en sjov tradition med påskekællingerne!

  Jeg synes også taskerne er skønne...

  Rigtig god påske!

  KH.

  SvarSlet
 3. Hvor fin en tradition og de poser er da for søde(!) - burde få syet nogle lignende til vores æggejagt på søndag (men når det nok desværre ikke).

  ...utroligt hvad slik kan gøre ved humøret og små søde påskekyllinger ;o)

  SvarSlet
 4. Hvor er børnene bare søde :) Fin idé med de poser - måske man skulle kigge på det til fastelavn i stedet for en kedelig plastikpose...

  SvarSlet
 5. Sikke sjovt det er med forskellige traditioner. Totalt søde poser! :)
  /Liv

  SvarSlet
 6. Sikke fine poser og påskekællinger :) Sjovt som der er forskellige traditioner.
  Håber I har nydt dagene.
  Knus

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)