mandag den 2. januar 2012

Kunst i børnehøjde

Kunstmuseum og små børn lyder måske ikke umiddelbart som den bedste kombination? Men min skepsis blev sat i skammekrogen i juleferien, hvor vi besøgte AROS sammen med min søde veninde Ida og hendes familie. Egentlig vil jeg jo så forfærdeligt gerne give mine børn kulturelle oplevelser af forskellige karakter fra tidlig alder - og efter dette besøg har jeg absolut fået blod på tanden!

Olafur Eliassons værk 'Your rainbow panorama' på toppen af museet, hans særudstilling med meget sanselige værker som f.eks. 'Beauty' (1993) med støvregn og 'Your atmospheric colour atlas' (2009) med farvet røg, og de 9 rum af forskellige kunstnere i kælderen på museet var perfekte værker til at indføre mine børn i kunstens univers. Det sanselige talte direkte til dem, og især Kalle drønede rundt og forsøgte at få det hele med. Det var virkelig en meget positiv oplevelse! Og næste gang snupper vi måske et enkelt værk eller to fra den mere traditionelle genre på vejen - for selvom guldaldermalerier ikke er ligeså sanselige som Eliasson, er jeg sikker på at de præsenteret på den helt rette måde kan være lige så gribende med alle deres fantastiske historiske motiver :-)

Så det må være et af mine nytårsforsætter - mere kultur til hele familien!

Omgivelser (2007)

The inverted panorama house (2004)

Your rainbow panorama (2011)

Your atmospheric colour atlas (2009)


Beauty (1993)

3 kommentarer:

 1. Hvordan har du måtte tage billeder derinde fra AROS?

  Da jeg var derinde med min studiegruppe, fik vi strenge ordre på at efterlade både kameraer og mobiltelefoner ved skranken. :(

  SvarSlet
 2. Hej Tenna! Det var der ingen, der sagde til os? Jeg så ingen skilte og kustoderne sagde ikke noget til det, så jeg anede faktisk ikke noget før din kommentar?!?!?

  SvarSlet
 3. Man har vel lov at være heldig ;-) Og jeg så flere, der tog både billeder og filmede, og lur mig, om der ikke også var nogle kustoder, der så det uden at de sagde noget til det..

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)