lørdag den 27. august 2011

Mirabeller og vundet give away

Sikken fredagsfangst - først fik jeg næsten 4 kg mirabeller fra min søde nabo og bagefter vandt jeg Rollikes fine give away af Tina Dalbøges bog... Så nu glæder jeg mig til at kravle 'ind' i lænestolen, æde marmelademadder og læse i den fine bog :-)

Mirabeller har en lidt speciel betydning for mig. Min bedstemor lavede altid mirabellegrød, som min bedstefar (og os andre med) spiste med stor fornøjelse. Hans begejstring for denne lidt simple frugt er et kært minde, der får mig til at tænke på to fantastiske, varme mennesker, som jeg har været så heldig at have haft i mit liv i mere end 25 år. Og som jeg aldrig vil holde op med at savne - jeg kan stadig drømme at jeg får en dag mere med min bedstemor, selvom det nu er 10 år siden hun gik bort. Kærlighed dør aldrig :-)

Mine mirabeller er blevet brugt til marmelade og saftevand - måtte dog lige smide dobbelt så meget sukker i marmeladen, så næste gang er jeg nok lidt mere tilbageholdende med citrusfrugterne. Og puhh, hvor tog det lang tid at fjerne kernerne.....

Men absolut besværet værd - det er enormt tilfredsstillende at fylde hylderne med hjemmelavede lækkerier, som forhåbentlig smager lidt af sommerdag, når haven er fyldt med sne og is....

Mirabelle - navnet alene får mig til at tænke på varm sommer5 kommentarer:

 1. Mirabeller er skønne. Fr mig er det SOMMER, da de omkrænser mine bedste bedsteforældres sommerhus...og tillykke med Give Away'en ;o)

  SvarSlet
 2. Det lyder skønt! Og tillykke med gaven :-)

  SvarSlet
 3. Mmmm, hvor ser det skønt ud. Jeg kan også huske at min mor lavede mirabellegrød med sten (kerner), og så sad vi ellers der 4 mand og spyttede sten ud, he he griner helt ved tanken :o)
  God aften.

  SvarSlet
 4. Lena: Haha, ja der er mange sten i sådan en gang mirabelle grød :-) Skønt minde!
  Pia: Mine bedsteforældre havde også mange mirabeller omkring deres sommerhus - det er på en eller anden måde lidt en bedsteforældrefrugt?? :-)
  Lilla Verden: Tak :-)

  SvarSlet
 5. Ja ;o). Havde overvejet om vi skulle ha' en i haven, men det blev en hyldeblomst i stedet...

  SvarSlet

Tusind tak for besøget og kommentaren! Jeg sætter så utroligt stor pris på hver eneste kommentar og gør mit bedste for at besvare alle :-)